2012

Heftig nordlys


nordlysanimasjon-500px

Innimellom dukker det opp klarværsdager, og da kan det være mulig å se nordlyset danse over himmelen. Slik var det tirsdag denne uka. De her bildan tok eg mens middagen stod og godgjorde seg i ovnen, mellom fire og fem på ettermiddagen.

Elg på besøk

Skjermbilde 2012-07-27 kl. 00.13.35
Onsdag denne uka stod ei ung elgku på jordet nedenfor vegen da jeg skulle svinge opp avkjørselen heime. Hun var svært tillitstfull, og stod lenge og betrakta meg før hun tok til å beite.

Så dukkea en ung elgokse opp av skogen like ved, trolig tvillingbroren. Heller ikke han lot seg affisere av at jeg filma fra bilvinduet.

Se dem begge her:

Flom

I går holdt sommeren på å slå ut, med 18-20 plussgrader og sol. Om kvelden kom regnet, tildels med kraftige elinger. Det fikk elever og bekker til å svulme opp.

På bildet er det Signalneselva som kaster seg ut av skodda og nedetter fjellsida.

signalneselva

Fossevegen

Fossevegen

Kommunen er blakk, og de kommunale vegene nesten uframkommelige. Denne vegen har ikke vært i nærkontakt med en veghøvel på mer enn ett år. Men det er nok ikke bare høvel som trengs. Her må det ei større oppgradering til.

Kitdalen -Treriksrøysa

Skjermbilde 2012-07-27 kl. 23.49.56

Det er trivelig å være på fjellet, særlig når sola skinner slik som her. Rigmor og undertegnede har vært på sledetur til Treriksrøysa.
Noen ganger ønsker man at turen var lengre. . .

Ta turen på fem minutter her:

Sola!



Så har sola klatra høgre opp på himmelen i snart tre uker allerede her i Signaldalen. Og når det i tillegg er brukbart sledeføre så er det bare hæææærlig!
Dette bildet er tatt på elva ved Bårnes klokka 11.52.
Om . .